Využití operačních programů pro financování primárního a sekundárního školství - Jakešová, Eliška (2024)
Diplomová práce se zabývá využitím operačních programů pro financování primárního a sekundárního školství v České republice. První teoretická část vymezuje především charakteristiku vzdělávacího systému, pravidla financování regionálního školství, zdanění ve školství a operační programy. Analytická část zkoumá veřejné výdaje na vzdělávání a analyzuje čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU. Cílem práce je analyzovat strukturu veřejných výdajů do primárního a sekundárního školství v ČR z hlediska různých zdrojů veřejného financování.