Zhodnocení a rozvoj talent programu ve skupině VINCI Construction CS - Trnková, Nikola; Říhová, Gabriela; Kronberger, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Talent management představuje v dnešní době jeden z nejúspěšnějších způsobů, jak vychovávat a rozvíjet talentované pracovníky. Organizace se ho snaží aplikovat do firemních strategií a formulovat prvky nástupnictví a kariérního růstu. V současném pracovní prostředí dochází ke vzniku nových oborů a inovativních přístupů, které je nutné zohlednit při edukaci talentů ve společnosti. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit a zmodernizovat talent program Mladí inženýři, pomocí kterého VINCI Construction CS dlouhodobě zachycuje a vychovává talentované pracovníky. Pomocí výsledků dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů je zobrazeno dosavadní působení talent programu v oblasti Železniční stavby a mosty z pohledu účastníků. Následně jsou navrženy nové prvky a způsoby, které přispějí ke zlepšení. Zjištěné výsledky ukazují, že talent program Mladí inženýři naplňuje stanovené cíle talent managementem a výrazně se podílí na rozvoji talentovaných pracovníků. Nicméně se zde objevují nedostatky moderních témat a oborů přednášek a zapojení praxe. Navržené doporučení vedoucí ke zlepšení budou prezentovány vedení společnosti, která zváží jejich implementaci.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses