Flexibilní formy zaměstnávání jako nástroj work-life balance - Nigrinová, Klára; Palíšková, Marcela, 1961-; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na často zmiňovaný pojem work-life balance, tedy rovnováhu mezi pracovním a osobním životem, se zaměřením na zaměstnance na rodičovské dovolené. V teoretické části je proto work-life balance, spolu s pojmem well-being a dalším teoretickým základem, popsán a podrobněji zkoumán. Pomocí dotazníkového šetření mezi zaměstnanci na rodičovské dovolené jsou sledovány hlavní motivátory a bariéry k návratu do zaměstnání a celková spokojenost s poskytovanými nástroji work-life balance a dalšími benefity. K podrobnému prozkoumání dané problematiky jsou provedeny také dva polostrukturované rozhovory s personalistkami z vybraných společností. Na základě všech těchto zjištění a výsledků jsou na konci práce navrhnuta taková doporučení, která vedou ke spokojenosti zaměstnanců, kteří chtějí během rodičovské dovolené pracovat.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses