Zdanění aktivních a pasivních příjmů - Albová, Evelina; Finardi, Savina; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na daňovou problematiku aktivních a pasivních příjmů fyzických osob, včetně dopadu sociálního pojištění. V teoretické části jsem vysvětlila základní znaky aktivních a pasivních příjmů a poté jsem k nim přiradila dílčí základy daně. Následně jsem prostřednictvím modelových příkladů zkoumala míru daňového zatížení aktivních a pasivních příjmů a změny tohoto zatížení v souvislosti s růstem příjmů poplatníka. Dále jsem se také zaměřila na problematiku srážkové daně, a to především na sazby srážkové daně v Rakousku, Slovensku a Polsku.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses