Strategická analýza společnosti Payminator - Rosenbaum, Jakub; Kubálek, Jan; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Společnosti jsou neustále vystavovány nejrůznějším výzvám, které mohou ovlivnit jejich budoucí fungování a případně ohrozit jejich pozici na trhu. Cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti Payminator s.r.o., která v minulých letech vyvinula elektronickou aplikaci pro zjednodušení daňové administrativy zaměstnanců. Tato bakalářská práce kombinuje teoretické a praktické poznatky z oblasti strategické analýzy. Cílem práce je na základě získaných vhledů navrhnout doporučení pro zlepšení jejího postavení na trhu a zajistit její pozitivní budoucí vývoj. V rámci vyhodnocování byly využity nejrůznější analytické nástroje strategického plánování, včetně PESTEL analýzy, Porterovy analýzy pěti sil, analýzy konkurenčních skupin, VRIO či SWOT analýzy a dalších. Na základě výsledků z analýz byly vydefinovány jak silné, tak slabé stránky společnosti, a současně byly identifikovány příležitosti a hrozby, které by se mohly objevit v budoucnosti. Tyto praktické poznatky následně umožnily připravit scénáře pro možný budoucí vývoj společnosti Payminator a formulovat tak doporučení, kterých by se firma v případě vyskytnutí měla držet a tím si tak udržet či vylepšit svoje postavení na trhu.
Vedoucí práce: Jan Kubálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses