Strategická analýza the italians wine food a.s. - Petrová, Magdaléna; Štamfestová, Petra, 1984-; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Společnost the italians wine food a.s. se specializuje na prodej a distribuci italských výrobků a delikates od místních zemědělců a vinařů. Jelikož je zájem o italské produkty v České republice na vzestupu, je potřeba brát v potaz i narůstající konkurenci, otázka kvality zde však stále setrvává. Cílem bakalářské práce je zhodnocení postavení této společnosti, jakožto italského marketu na českém trhu v rámci nabídky ostatních italských produktů konkurenčních společností zároveň s nabídkou velkoobchodních řetězců, společně s navržením možných strategických doporučení pro the italians wine food a.s., na základě provedené strategické analýzy. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje základní informace z oblasti strategie podniku, dále také popis jednotlivých strategických nástrojů. Nástroje strategické analýzy jsou dále aplikovány na společnost the italians wine food a.s. V oblasti vnějšího prostředí firmy je použita PESTEL analýza, analýza odvětví, analýza konkurence společně s mapou konkurenčních skupin a následný Porterův model 5 sil. V oblasti vnitřního prostředí firmy je použita identifikace vnitřních zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza a analýza portfolia. Poznatky vnějšího a vnitřního okolí syntetizuje SWOT analýza, pomocí které jsou dále navržena doporučení pro společnost the italians wine food a.s., jež může společnost do budoucna využít a vyvarovat se tak případným rizikům.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses