Analýza rizika strategického záměru společnosti Bonavita, spol. s r.o. - Fux, David (2024)
Cílem práce je provedení analýzy rizika na strategické úrovni společnosti Bonavita, spol. s r.o., která je českým producentem cereálií. Účelem této analýzy je identifikovat relevantní rizikové faktory, které působí na strategický záměr společnosti a navrhnout budoucí kroky, které tyto faktory budou reflektovat. Finálním výstupem je zhodnocení dosažitelnosti podnikových cílů na základě sestavení finančního plánu mezi roky 2023 a 2027 za využití simulace Monte Carlo. Teoretická část je věnována rozboru problematice managementu rizika, strategie a strategické analýzy, ekonomické přidané hodnotě a simulace Monte Carlo. V praktické části je pak teorie aplikována. Situace společnosti se v nejbližší době zlepší díky pozitivnímu výhledu okolí. V rámci aktivního přístupu by se následný rozvoj společnosti měl opírat o revitalizaci značky v kombinaci s rozvojem bezobalového prodeje cereálních produktů. Primárním cílem bylo vygenerování neutrální hodnoty EVA s ohledem na to, že společnost dlouhodobě vykazovala záporné hodnoty. Ačkoliv první roky finančního plánu jsou stále spjaté s negativními hodnotami, v roce 2027 by společnost neutrální hodnotu měla vygenerovat s pravděpodobností 85 %.