Daň z nemovitých věcí : komparativní přístup ve vybraných zemích - Vlasáková, Alžběta (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním zdanění nemovitostí v České republice a ve Švýcarské konfederaci. Předmětem této práce je zjištění poměru daňového zatížení daní z nemovitých věcí s ohledem na průměrnou mzdu ve vybraném státě. Metoda, která je použita, zahrnuje srovnávání modelových příkladů zdaňování nemovitostí. Výstupem této práce je podrobné srovnání zdaňování nemovitostí v České republice a ve Švýcarsku, která poskytuje analýzu o společných prvcích, jakož i rozdílech ve zdaňování nemovitých věcí v obou zemích.