Strategická analýza vybraného podniku - Neumannová, Adéla (2024)
Dnešní dynamická doba je provázena neustálými změnami a z toho důvodu je klíčové, aby měl každý podnik dobře stanovenou strategii, kterou se bude řídit, a současně byl schopen reagovat na změny v okolí. Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného stavu podniku, identifikace růstových faktorů prostřednictvím strategické analýzy a stanovení doporučení pro další strategii podniku. Pro dosažení tohoto cíle byly v teoretické části vymezeny jednotlivé metody strategické analýzy, které byly následně aplikovány na konkrétní podnik. V práci se objevila například PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, či finanční analýza. Výstupy z daných analýz jsou poté vyhodnoceny ve SWOT analýze, z čehož následně vyplývají konkrétní navržená doporučení. Tato doporučení se zaměřují na využití obnovitelných zdrojů energie, E-commerce a rozšíření nabídky služeb. V případě, že se podnik rozhodne pro aplikaci těchto doporučení, mohl by dosáhnout snížení nákladů, růstu tržeb a celkově zvýšení konkurenceschopnosti.