Účetní a daňové souvislosti odpisování dlouhodobého majetku v dané společnosti - Piskačová, Šárka (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na účetní a daňové odpisování dlouhodobého majetku ve vybraném podniku. Teoretická část je věnována vymezení základních pojmů souvisejících s dlouhodobým hmotným a nehmotným majetkem. Práce se zabývá podstatou, významem a metodami odpisování majetku a jeho dopadem na ekonomické ukazatele. Praktická část hodnotí odpisování konkrétního majetku ve vybrané společnosti, je vyhodnocena daná situace a vysloveny případné návrhy na zlepšení.