Oceňování biologických aktiv v živočišné výrobě (právní úprava účetnictví v ČR versus Mezinárodní standardy účetního výkaznictví - IFRS) - Špitálská, Anna (2024)
Obsahem této bakalářské práce je zhodnocení rozdílů mezi metodikou ocenění biologických aktiv zakotvenou v české legislativě s metodikou popsanou v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví IFRS. Práce také poukazuje na výhody a nevýhody obou přístupů. V praktické části práce je představen konkrétní model ocenění užívaný účetní jednotkou účtující podle českých účetních předpisů. Dále je posouzena aplikovatelnost mezinárodních standardů pro danou účetní jednotku.