Oceňování biologických aktiv v živočišné výrobě (právní úprava účetnictví v ČR versus Mezinárodní standardy účetního výkaznictví - IFRS) - Špitálská, Anna; Dvořáková, Dana, 1966-; Horáková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Obsahem této bakalářské práce je zhodnocení rozdílů mezi metodikou ocenění biologických aktiv zakotvenou v české legislativě s metodikou popsanou v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví IFRS. Práce také poukazuje na výhody a nevýhody obou přístupů. V praktické části práce je představen konkrétní model ocenění užívaný účetní jednotkou účtující podle českých účetních předpisů. Dále je posouzena aplikovatelnost mezinárodních standardů pro danou účetní jednotku.
Vedoucí práce: Dana Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses