Marketingová komunikace vybrané společnosti ve zdravotnictví - Ročeň, Jakub (2024)
Diplomová práce je zaměřena na marketingovou komunikaci a strategii vybrané společnosti v soukromém sektoru zdravotnictví v České republice. Předmětem zkoumání je marketingová komunikace společnosti Psychosomatické centrum Praha s.r.o. Cílem práce je vytvořit strategii a přístupy k oslovení klientů s cílem zapojit je do skupinových terapeutických aktivit. Práce kombinuje teoretický přehled marketingu služeb, marketingu ve zdravotnictví a soukromého terapeutického prostředí s praktickou analýzou marketingových aktivit a strategií zkoumané společnosti. V praktické části je proveden kvantitativní výzkum na stávajících zákaznících zařízení a kvalitativní výzkum s jednatelem společnosti za účelem hlubšího pochopení fungování skupinových služeb a zákaznických potřeb. Výsledky z kvantitativního výzkumu, analýzy okolí a společnosti jsou znázorněny v SWOT analýze. Závěrem práce jsou návrhy a doporučení pro společnost Psychosomatické centrum.