Zmapování a analýza adaptace českých expatriotů na nové prostředí ve Švýcarsku - Havelová, Kristina; Čada, Karel; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Práce prostřednictvím vlastního kvalitativního výzkumu mapuje fáze adaptačního procesu českých expatriotů na nové prostředí v Curychu a dopad přesunu na jejich každodenní životy. Práce dále mapuje, jak se měnily pocity a postoje respondentů v průběhu procesu adaptace, jaký vliv měl tento přesun na jejich každodenní životy, jaké strategie respondenti uplatňovali při přizpůsobování se novému prostředí a jak respondenti vnímají sami sebe a vývoj vlastní identity v kontextu nového prostředí. Je využíván model ABC, koncept kulturního šoku (akulturního stressu) a jeho fází. Práce navrhuje dílčí novou fázi (fázi zaneprázdnění) a ukazuje možné vztahy mezi 1) přístupem (mindsetem) k přesunu a jeho úspěchem, 2) relativní silou fáze líbánek a fáze krize. Dále identifikuje a navrhuje kategorizaci copingových strategií v kontextu expatriotů.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses