Strategická analýza společnosti Lyže go home - Všechovský, Tomáš (2024)
Cílem této bakalářské práce je navržení strategických doporučení vedení společnost Lyže-go-home na základě provedení strategické analýzy. Strategická doporučení by měla pomoci pro vybudování konkurenční výhody na trhu, který má malou možnost diferenciace produktů, služeb a zboží. Práce je složena ze dvou částí, a to z teoretické části a praktické části. Teoretická část je složena z představení základních metod strategické analýzy, přičemž v následující teoretické části jsou předchozí představené metody aplikovány k provedení analýzy společnosti. Jedná se o metody PESTLE analýza, analýza odvětví, Porterův model pěti sil, analýza zájmových skupin, analýza konkurence, VRIO analýza a finanční analýza. Poznatky z provedených analýz jsou následně propojeny pomocí syntézy SWOT analýzy. Hlavní doporučení plynoucí z této práce jsou například zavedení bonusového programu pro loajální zákazníky, rozšíření portfolia o výbavu na letní sporty či rozšíření činnosti o bazarový prodej.