Památková péče na Ukrajině - Drač, Lesya; Kouba, Vojtěch, 1983-; Matoušková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Práce popisuje specifika památkové péče na Ukrajině v rámci proevropských aspirací této země. Autorka analyzuje vývoj památkové péče na Ukrajině od získání nezávislosti, ale též se zaobírá širším tématem proevropských politických ambicí a kulturních aspirací mladého ukrajinského státu, který čelí válečné agresi. Cílem práce je detailně popsat vývoj památkové péče na Ukrajině, včetně její evoluce v kontextu válečného konfliktu a prozkoumat vliv mezinárodního humanitárního práva a organizací OSN a UNESCO na ochranu kulturních památek v zasažené zemi. Tyto cíle jsou následně aplikovány a zkoumány v rámci případové studie domu-muzea Poliny Rajko.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses