Strategická analýza rodinného podniku - Dolejší, Pavel; Machek, Ondřej, 1985-; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato práce se zaměřuje na strategickou analýzu zavedeného rodinného podniku. Cílem bakalářské práce je na základě vybraných analýz rodinného podniku a jeho okolí podat strategická doporučení, která povedou ke zlepšení podnikové strategie. Tento cíl je naplněn analýzou vnějšího okolí a vnitřních zdrojů podniku. Zvoleny jsou tyto analýzy: PESTEL, Porterův model 5 sil, finanční a VRIO analýza. Dále jsou na základě polostrukturovaných rozhovorů analyzovány aspekty spojené s rodinným podnikáním, jako je problematika nástupnictví, rodinného sociálního kapitálu a socioemocionálního bohatství. Všechny výsledky jsou sumarizovány ve SWOT analýze. Na základě všech zjištěných informací jsou podána strategická doporučení.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses