Neloajalita spotřebitelů v FMCG sektoru - Dlouhý, Dominik; Koudelka, Jan; Matějová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce se zabývá neloajalitou spotřebitelů v FMCG sektoru, která z jiného úhlu pohledu představuje příležitost na trhu. První část práce představuje a diskutuje problematiku zákaznické neloajality, její propojení s rychloobrátkovým trhem, pružnějším rozhodovacím procesem u spotřebního chování a jednotlivými marketingovými přístupy firem. Druhá část navazuje na teoretický základ právě třemi výzkumnými směry s cílem prokázat brand switching na definovaných cílových skupinách. Nejprve jsou provedeny hloubkové rozhovory s pár zaměstnanci společnosti FEG, které postihují proměnné za spotřebitelskou neloajalitou. Následně jsou analyzovány syndikátní data MML-TGI odkrývající specifické shluky s odlišným spotřebním chováním a mírou neloajality. V neposlední řadě je aplikováno dotazníkové šetření na pražských zaměstnancích společnosti FEG s cílem testování míry vlivu proměnných na spotřebitelské neloajalitě, u kterých je zkoumána i významnost pomocí korelační analýzy. Závěrem jsou zrekapitulovány výsledky výzkumu potvrzující částečnou zákaznickou neloajalitu na základě vystavené cílové skupině bez prokázání signifikantních faktorových příčin. Přínos práce spočívá nejen v detailní analýze neloajality spotřebitelů, ale i v předložení stručných marketingových doporučení pro vstupující a již působící firmy na FMCG trhu.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses