Analýza rozvojových potrieb zamestnancov v oblasti finančného auditu - Knotková, Kristína; Pauknerová, Daniela, 1970-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Táto diplomová práca má za cieľ analyzovať rozvojové potreby zamestnancov v oblasti finančného auditu vybranej spoločnosti ABC, s.r.o. Teoretická časť pozostáva z rešerše literatúry venujúcej sa potrebám, motivácii a spokojnosti zamestnancov. Prostredníctvom kvantitatívneho výskumu (N = 19) s využitím škály W-BNS preloženej do slovenského jazyka bolo zistené, že medzi zamestnancami vybranej spoločnosti neexistujú takmer žiadne významné rozdiely v oblasti potrieb autonómie, kompetencie a sunáležitosti. Prostredníctvom kvalitatívneho výskumu – hĺbkových rozhovorov so zamestnancami na každej pracovnej pozícii (N = 6) bolo zistené, že zamestnanci na vyšších pracovných pozíciách vnímajú svoju prácu a zmysel práce z pohľadu tvorivosti a priestoru pre príležitosti, sú tiež viac na firmu naviazaní a plánujú dlhodobo zotrvať v danej oblasti. U zamestnancov na nižších pracovných pozíciách sa objavujú najmä potreby v oblasti získavania znalostí, nadobúdania zručností, skúseností a krátkodobé zotrvanie v oblasti auditu. Spoločným znakom pre všetkých dotazovaných zamestnancov je pocit pracovnej pohody determinovaný dobrým pracovným kolektívom.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses