Zefektivňování HR procesů v korporátní společnosti XY - Šlingrová, Klára (2024)
Hlavním cílem této práce je zanalyzovat HR procesy ve vybrané společnosti XY a navrhnout doporučení pro jejich zefektivnění. Práce se věnuje primárně zjišťování nedostatků a problémů, se kterými se personalisté v této společnosti potýkají. Teoretická část definuje HR procesy, strukturu a roli HR oddělení a taktéž uvádí metody zefektivňování procesů. V praktické části je nejdříve popsána zkoumaná společnost společně se strukturou HR oddělení. Dále je zde provedena analýza HR procesů se zaměřením na oblast administrativy. Následuje interpretace kvalitativního výzkumu, který byl proveden formou polostrukturovaných rozhovorů s osmi zaměstnanci HR oddělení. V neposlední řadě jsou uvedena jednotlivá doporučení pro zkoumanou společnost.