Možnosti regulace vizuálního smogu v MPR Olomouc - Vybíralová, Petra (2024)
Cílem diplomové práce je navrhnout řešení, která povedou k lepší regulaci vizuálního smogu v Olomouci, zejména v městské památkové rezervaci a jejím ochranném pásmu, a to na základě analýzy stávající situace, literární rešerše a především rozhovorů s hlavními aktéry. V práci jsou specifikovány závazné legislativní předpisy a následně jsou identifikovány možnosti regulace reklamy, kterými disponuje město Olomouc. Práce přináší ucelený pohled na současnou situaci nejen v historicky nejcennějším území města, identifikuje klíčové problémy a navrhuje jejich adekvátní řešení prostřednictvím dostupných nástrojů.