Komunikační sítě jako nástroj motivace zaměstnanců - Březina, Tomáš (2024)
Cílem závěrečné práce je prozkoumat vliv komunikačních sítí na pracovní motivaci a vytvořit doporučení vyplývající z porovnání současné situace na pracovišti s preferencemi zaměstnanců. Teoretická část práce popisuje pohledy na motivaci, pojem komunikace a její faktory, prostředky a vlivy. Praktická část, která vychází z výzkumu uskutečněném pomocí dotazníku, popisuje reálnou dynamiku v pracovním prostředí, využití a styl komunikace a preference zaměstnanců. Z výzkumu vyplívá doporučení pro organizace a vedoucí pracovníky k optimálnímu užívání komunikačních sítí k motivaci zaměstnanců.