Koncept Work-Life-Study Balance u pracujících studentů - Kozlenko, Olha; Čada, Karel; Šilerová, Lenka, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Diplomová práce zjišťuje současný stav konceptu work-life-study balance u zaměstnaných vysokoškolských studentů ve vybrané konzultační firmě působící na území České republiky a identifikuje konkrétní doporučení pro dosažení stavu životní rovnováhy. Práce se také zaměřuje na strategie, které studenti využívají k dosažení rovnováhy. Teoretická část vymezuje hlavní definice konceptu WLB a WLSB, teorie, důsledky nerovnováhy a strategie pro dosažení stavu WLB. Primární data byla získána na základě kvalitativní analýzy prostřednictvím hloubkových rozhovorů s 10 respondenty. Následná data jsou analyzována pomocí interpretativní fenomenologické analýzy (IPA). Výsledky výzkumu jsou prezentovány ve formě dvou shluků témat: zkušenosti s prací v auditu během studia a tipy a strategie pro dosažení WLSB. Výzkum ukázal, že i když mnozí respondenti nevidí práci jako svou nejvyšší prioritu, v realitě tráví prací většinu svého času. Práce často zasahuje do osobního života, což vede k nedostatku energie pro koníčky a sociální aktivity, a v některých případech negativně ovlivňuje zdraví respondentů. Většina dotazovaných cítí pozitivní dopad zaměstnání na své studium ve formě zužitkování studia a menší prokrastinace. Zjištění mohou pomoci jak studentům přemýšlejícím o kariéře v auditu, tak i společnostem v optimalizaci jejich politik pro zlepšení spokojenosti jejich zaměstnanců.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses