Plánování a následná realizace auditní zakázky - Palátová, Eliška; Müllerová, Libuše, 1945-; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Tato diplomová práce se zabývá procesem plánování a následnou realizací auditní zakázky. Úvodní kapitola se věnuje definici auditu a zabývá se jeho zasazením v zákonech, regulací auditorské profese a definicí základních auditorských pojmů. Následující kapitola se věnuje jednotlivým krokům potřebným před přijetím auditní zakázky, porozumění účetní jednotce a v jejím závěru procesu stanovení významnosti. Třetí kapitola se zabývá identifikací rizik a následně také jejich vyhodnocení. V této kapitole jsou rozebrány jednotlivé kroky potřebné k identifikaci potenciálních rizik u dané zakázky a následné možnosti jejich vyhodnocení a naplánování relevantních auditních procedur k jejich pokrytí. Poslední teoretická část se zabývá získáním důkazních informací a následně také vyhodnocením následných událostí, předpokladu nepřetržitého trvání účetní jednotky a v konečném důsledku také posouzením účetní závěrky a výroční zprávy. Praktická část aplikuje teoretické poznatky na příkladu auditní zakázky klienta z odvětví maloobchodního prodeje.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses