Preference českých a finských studentů ekonomických oborů při vstupu na pracovní trh - Fialová, Simona; Čada, Karel; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem diplomové práce je identifikovat rozdíly v kariérních preferencích českých a finských studentů ekonomických oborů a vysvětlit je zejména ve vztahu ke kulturnímu a socioekonomickému prostředí v těchto dvou zemích. K naplnění cíle diplomové práce byla v rámci teoretické části vypracována literární rešerše a v rámci praktické části byly vypočítány vybrané Hofstedeho indexy a provedeno statistické testování hypotéz kariérních preferencí studentů. Bylo zjištěno, že čeští studenti ekonomických oborů preferují při výběru zaměstnání finanční odměnu a vyhledávají pracovní pozice u prestižních zaměstnavatelů více než finští studenti. Naopak finští studenti preferují práci u klimaticky odpovědných zaměstnavatelů a vyhledávají pracovní pozice, které nabízí možnost využití podpory duševního zdraví více než čeští studenti. V oblastech work–life balance, jistoty práce, kariérního růstu a pracovního prostředí nebyly identifikovány signifikantní rozdíly v preferencích mezi skupinami studentů.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses