Analýza klíčových faktorů influencer marketingu značky Giorgio Armani - Alijagićová, Aneta (2024)
Diplomová práce se zabývá influencer marketingem kosmetických produktů značky Giorgio Armani. Jejím cílem je provést analýzu influencer marketingu vybrané značky na českém a slovenském trhu, stanovit klíčové faktory a navrhnout doporučení, která povedou koptimalizaci tohoto komunikačního nástroje. Tato práce shrnuje dosavadní poznatky a definuje pojmy spojené s daným tématem. Představuje značku Giorgio Armani, její cílovou skupinu a situaci na trhu. Pro dosažení cílů práce byl realizován primární a sekundární výzkum. Nejprve byla provedena sekundární analýza interních dat společnosti L’Oréal z influencer marketingového softwaru Traackr. Na základě získaných poznatků byl realizován kvantitativní výzkum formou online dotazníkového šetření. Na závěr jsou zodpovězeny výzkumné otázky a formulována doporučení pro efektivnější využití influencer marketingu ve prospěch značky Giorgio Armani.