Marketingová komunikace CZ.BASKETBALL - Syrovátka, František; Tahal, Radek, 1970-; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací organizace CZ.BASKETBALL. Cílem práce je zanalyzování marketingové komunikace této federace a následný návrh doporučení pro zlepšení dané oblasti. Teoretická část přibližuje odvětví marketingové komunikace a sportovního marketingu. Dále se část praktická skládá ze dvou výzkumů. Tím prvním je kvalitativní výzkum formou pěti hloubkových rozhovorů s činovníky této asociace. Následně je proveden výzkum kvantitativní, kde je uskutečněno dotazníkové šetření pro basketbalovou veřejnost s konečným vzorkem 722 respondentů. V návaznosti na tyto části je vytvořena SWOT analýza a jsou zformulovány nejdůležitější doporučení. Na základě získaných poznatků lze konstatovat, že marketingová komunikace této organizace se znatelným způsobem posunula kupředu. Mezi silné stránky se řadí především sociální sítě a silná značka. Zlepšit by se měla zejména oblast dat a mobilní aplikace.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses