Vnímání lokální kultury obyvateli města Hořice - Nováková, Tereza (2024)
Bakalářská práce se zabývá proměnou kulturní infrastruktury města Hořice od roku 2009 a jak se proměnilo její vnímání místními obyvateli. V teoretické části jsou vysvětleny základní teoretické pojmy a kulturní změny na území České republiky. V praktické části se věnuji rozboru jednotlivých kulturních institucí v Hořicích, jaké kulturní změny je postihli, a nakonec jsou prezentovány a analyzovány výsledky dotazníkového šetření. Analýza byla provedena pomocí korelační a regresní analýzy. V závěru jsou tyto výsledky porovnány s dotazníkovým šetřením provedeným v Hořicích roce 2009 a jsou doplněny a podloženy otevřenými odpověďmi respondentů.