Moderný audit podnikových procesov vybranej firmy - Rusnáková, Ilona; Kupec, Václav; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Neustále sa meniace podnikateľské prostredie vytvára v spoločnostiach komplexnejšie procesy, ktoré obsahujú množstvo rizík. Pre spoločnosti je preto nevyhnutné, aby mali nastavený vhodný kontrolný mechanizmus, ktorý im poskytne dôležitú spätnú väzbu o jej stave a schopnosti riadiť tieto riziká. Práve k tomuto je vhodné využitie interného auditu. Cieľom bakalárskej práce je konštrukcia návrhu interného auditu podnikových procesov, ktorý overuje rizikové procesy konkrétneho oddelenia spoločnosti a navrhuje zlepšenia zistených nedostatkov. Tento cieľ je naplnený pomocou auditnej analýzy spoločnosti, ktorej metodika vychádzala z odborných zistení získaných z literárnej rešerše. Auditná analýza zahŕňala identifikáciu rizikových oblastí podniku, návrh programu auditu a jeho samotnú realizáciu, ktorá odhalila silné a slabé stránky procesov oddelenia. Na základe týchto zistení boli spoločnosti navrhnuté odporúčania, ako je lepšia identifikácia a riadenie rizík, zlepšené monitorovanie výkonnosti oddelenia, zabezpečenie zastupiteľnosti zamestnancov, ako aj vypracovanie pravidelného školiaceho plánu. Prípadná implementácia týchto odporúčaní spoločnosti pomôže zdokonaliť jej procesy a ich celkovú efektivitu.
Vedoucí práce: Václav Kupec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses