Segmentace trhu zmrzlin - Karmazínová, Eliška (2024)
Tato diplomová práce se zabývá segmentací trhu zmrzlin. V teoretické části jsou definovány pojmy spojené se spotřebním chováním, tržní segmentací a cíleným marketingem. Vymezena jsou také specifika trhu zmrzlin a možný vývoj daného trhu do budoucna. Praktická část měla za cíl pomocí sekundárních dat MML-TGI odkrýt tržní segmenty a identifikovat jejich charakteristiky. Ty byly následně prohloubeny primárním výzkumem, při kterém byly využity kvalitativní hloubkové rozhovory s polostrukturovaným scénářem. Na trhu zmrzlin byly procesem identifikovány čtyři segmenty, které byly pojmenovány následovně: Uvědomělí požitkáři vyhledávající kvalitu, Rozporuplní ovlivnitelní konzumenti, Zdravostrávníci oceňující českost a Požitkoví milovníci sladkého. Zjištění primárního a sekundárního výzkumu byla v poslední části promítnuta do návrhů pro cílený marketing.