UX návrh nové funkce softwaru na základě Design Thinking procesu - Mlýnková, Tamara (2024)
Diplomová práce se zabývá uživatelskou zkušeností (UX) a návrhem řešení produktů a služeb založených na uživatelských potřebách. Věnuje se základním principům UX, jeho funkcí v organizacích a designovému procesu. Cílem praktické části práce je návrh nové funkce webové aplikace pro správu audio obsahu na základě principů Design Thinking. Celý proces začíná pochopením potřeb uživatelů, které proběhlo prostřednictvím hloubkových rozhovorů. Následně byly definovány uživatelské cesty pomocí scénářů. Při návrhu byl vytvořen low-fidelity prototyp, který sloužil k validování hodnoty pro koncové uživatele. Následný high-fidelity prototyp ověřoval použitelnost rozhraní. Výsledky testování prototypů byly podkladem pro iterativní designový postup, který vedl k vytvoření finálního prototypu. Dílčím cílem práce je zavedení uživatelského výzkumu jako běžnou součást vývoje produktu.