Strategická analýza společnosti Nestlé Česko s.r.o. - Šmotková, Alexandra (2024)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout strategická doporučení společnosti Nestlé Česko s.r.o. na základě zpracování strategické analýzy podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny hlavní pojmy a popsány dílčí analýzy, které budou využity v praktické části práce. Praktickou část lze rozdělit na analýzu vnějšího a vnitřního prostředí společnosti a na syntézu. Vnější okolí společnosti je analyzováno pomocí PESTLE analýzy, analýzy konkurence, mapy konkurenčních skupin a Porterova modelu pěti sil. Analýza vnitřního prostředí je provedena prostřednictvím VRIO analýzy, finanční analýzy a portfolio analýzy. V syntéze je zpracována SWOT analýza, která porovnává jednotlivá zjištění a také analýza rizik. V závěru práce jsou formulována strategická doporučení pro společnost Nestlé Česko s.r.o.