Strategická analýza společnosti Nestlé Česko s.r.o. - Šmotková, Alexandra; Krause, Josef, 1978-; Slavíková, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout strategická doporučení společnosti Nestlé Česko s.r.o. na základě zpracování strategické analýzy podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny hlavní pojmy a popsány dílčí analýzy, které budou využity v praktické části práce. Praktickou část lze rozdělit na analýzu vnějšího a vnitřního prostředí společnosti a na syntézu. Vnější okolí společnosti je analyzováno pomocí PESTLE analýzy, analýzy konkurence, mapy konkurenčních skupin a Porterova modelu pěti sil. Analýza vnitřního prostředí je provedena prostřednictvím VRIO analýzy, finanční analýzy a portfolio analýzy. V syntéze je zpracována SWOT analýza, která porovnává jednotlivá zjištění a také analýza rizik. V závěru práce jsou formulována strategická doporučení pro společnost Nestlé Česko s.r.o.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses