Diverzity management na základní škole - Vávrová, Klára; Králová, Tereza, 1978-; Motlová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem řízení věkové diverzity na vybrané základní škole. Cílem práce je identifikovat názory pedagogických zaměstnanců a vedení vybrané základní školy týkající se věkové rozmanitosti pracovního kolektivu a způsobu, jakým je věková diverzita na této škole řízena. Teoretická část představuje klíčové pojmy z oblasti diverzity a dále se věnuje již konkrétní věkové dimenzi diverzity. K dosažení cíle byly použity metody sběru dat, jako je dotazníkové šetření a kvalitativní polostrukturované rozhovory. Výsledky šetření ukázaly, že ačkoliv pracovní kolektiv není příliš věkově rozmanitý, panuje na pracovišti dobrá atmosféra a zaměstnanci mezi sebou efektivně spolupracují. Dále byly identifikovány klíčové oblasti, které si vyžadovaly bližší rozpracování a objasnění. Jedná se o rozdíly ve stylu výuky různých věkových skupin, názorové střety, mezigenerační vzdělávání, komunikaci a vztahy, měření věkové diverzity a věkovou rovnost na pracovišti. Na základě zjištění práce byla navržena doporučení pro efektivní řízení věkové diverzity na vybrané základní škole.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses