Potenciál značky Savo na českém tradičním trhu - Knol, Matyáš (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a návrhem rozvoje marketingového mixu značky Savo. Výzkum se zaměřuje na tradiční český trh. Hlavním cílem práce je identifikovat možné příležitosti po rozvoj značky na tradičním českém trhu a následně na jejich základě stanovit doporučení pro společnost Unilever. V teoretické části je představen koncept značky a brand image. Jsou zde též detailně rozebrány jednotlivé aspekty marketingového a komunikačního mixu. Definovány jsou také základní nástroje marketingové komunikace. V praktické části se práce věnuje historii značky Savo a jejímu současnému postavení na trhu péče o domácnost. Prozkoumán je také brand image pomocí psychologických měření a kognitivních testů provedených výzkumnými agenturami. Zvláštní pozornost je věnována in-store marketingovým aktivitám a analýze závislosti prodejů na konkrétních marketingových podporách. Hlavním přínosem práce je identifikace možností pro další rozvoj značky na tradičním trhu, které vyplývají z provedeného výzkumu a navržených marketingových strategií. Závěr práce shrnuje klíčové poznatky a doporučení pro zvýšení viditelnosti a prodejnosti produktů značky Savo. Tato práce tak přispívá k hlubšímu pochopení specifik tradičního českého trhu a otevírá cestu pro efektivní marketingové rozhodování v rámci společnosti Unilever.