Developerský projekt - Komerční development - Takáč, Daniel; Schönfeld, Jaroslav; Kuděj, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Cílem diplomové práce je představení konkrétního záměru komerčního využití vybraného pozemku a zhodnocení jeho proveditelnosti z právního, stavebního, obchodního a finančního hlediska. Záměrem je výstavba retail parku ve městě Slaný. Práce je rozdělena na Teoreticko-metodologickou část a Praktickou část. Teoreticko-metodologická část je věnována popisu developerského procesu s důrazem na financování a řízení rizik, dále metodám oceňování nemovitostí a představení trhu s maloobchodními prostory v České republice. Praktická část obsahuje analýzy územního plánu, vlastnických vztahů u předmětných parcel, stavebních nákladů, PESTLE, a také analýzu lokality a konkurence. Výstupem je stavební návrh retail parku, obchodní strategie pro záměr a finanční model, obsahující diskuzi finančních nákladů, ocenění pozemku a ocenění projektu. Z finančního hlediska je záměr hodnocen pomocí ukazatele IRR.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses