Efektivita vzdělávacích programů v organizaci AIESEC - Kovalenko, Halyna (2024)
Bakalářská práce se zabývá efektivitou vzdělávacích programů v organizaci AIESEC. Jejím hlavním cílem je formulace doporučení pro zlepšení stávajícího systému vzdělávání. Tento cíl je dále rozpracován do tří dílčích cílů: shrnutí základních teoretických východisek problematiky, analýzy silných a slabých stránek současného systému vzdělávání v organizaci a zjištění úrovně spokojenosti pracovníků se vzdělávacími programy. Teoretická část práce se zaměřuje na definování klíčových pojmů, význam systematického vzdělávání a rozvoje a na aktuální trendy v oblasti vzdělávání. Praktická část zahrnuje analýzu vzdělávacích aktivit organizace AIESEC a jejich hodnocení pomocí kvantitativních i kvalitativních metod, včetně dotazníkového šetření a hloubkového rozhovoru. Výsledkem práce jsou konkrétní doporučení zaměřená na zvýšení efektivity vzdělávacích programů a posílení spokojenosti jejich účastníků.