Strategická analýza zemědělského podniku XX, s.r.o. - Semerád, Ondřej; Sieber, Patrik, 1977-; Ali, Tanweer; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato bakalářská práce si klade za cíl pomocí metod strategické analýzy identifikovat silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby pro firmu působící v primárním sektoru. Ze zjištěných výsledků jsou vytvořena doporučení, která mají za cíl zlepšit procesy ve firmě tak, aby firma mohla dlouhodobě úspěšně fungovat. Práce se dělí na dvě části. První část je teoreticko-metodická a představí a vysvětlí metody strategické analýzy. Druhá část je praktická a věnuje se použití konkrétních metod strategické analýzy na sledovaný podnik a jeho okolí. Konkrétní metody, které jsou v práci využity, jsou PESTEL analýza, charakteristika tržního odvětví, mapa konkurenčních skupin, Porterův model 5 sil, VRIO analýza, Porterův hodnotový řetězec a finanční analýza. Závěry z uvedených dílčích analýz jsou využity pro provedení komplexní SWOT analýzy. Následně jsou vytvořena konkrétní doporučení, která povedou ke zlepšení fungovaní firmy.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses