Analýza a evaluace eventu Student Fashion Show - Běhan, Šimon; Prokůpek, Marek, 1987-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na komplexní strategickou analýzu a evaluaci projektu VISION, který představuje inovativní platformu pro pořádání módních událostí s cílem zviditelnit mladé návrháře a umělce. Hlavním cílem práce je prověřit úspěšnost projektu, identifikovat klíčové faktory ovlivňující jeho úspěch a navrhnout strategie pro jeho udržitelnost a další rozvoj v kontextu globalizovaného módního průmyslu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jako strategický management, PESTEL a SWOT analýza, a dále je uvedena historie módních přehlídek a vliv pandemie na účast veřejnosti na kulturních akcích. Tato část poskytuje rámec pro porozumění dynamice módních událostí a jejich správě. Praktická část aplikuje teoretické koncepty na analýzu dvou ročníků módních přehlídek a doprovodné akce pořádané pod značkou VISION (dříve SFS) v letech 2023 a 2024 a poskytuje podklady pro plánování nadcházejícího ročníku VISION 25. Analyzovány jsou externí a interní faktory, včetně politických, ekonomických, sociálních, technologických, ekologických a legislativních aspektů. Důraz je kladen na identifikaci silných a slabých stránek projektu, příležitostí a hrozeb. Výsledky ukazují, že projekt VISION má silný potenciál pro růst, ale zároveň čelí výzvám spojeným s rychlými změnami trendů a intenzivní konkurencí. Na základě zjištění byla formulována doporučení pro zlepšení projektového řízení, marketingu, diverzifikace příjmů a posílení adaptability a značky. Tato doporučení jsou založena na analýze dat získaných od vedoucích projektů a hodnotí fyzickou návštěvnost a rozvoj komunity na sociálních sítích. Práce přispívá k hlubšímu porozumění organizaci módních eventů a poskytuje praktické návody pro zlepšení konkurenceschopnosti a udržitelnosti projektu. Navrhované strategie mají
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses