Kulturní akce jako nástroj pro udržení kulturní identity vietnamské menšiny v České republice - Walterová, Anna; Malcová, Zuzana, 1954-; Hucková, Barbara, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Práce se zabývá kulturním festivalem Banán Fest jako prostředku pro posílení a udržení kulturní identity vietnamské menšiny žijící v České republice. Cílem práce je analyzovat úlohu kulturního festivalu zaměřeného na vietnamskou kulturu a poskytnout podrobný pohled na způsoby, jakými tento festival ovlivňuje vietnamskou komunitu. Náplň teoretické části tvoří popis pojmů kulturní identita a migrace, včetně výzev s ní spojené. Dále poskytuje přehled o vietnamské komunitě v ČR, její historii a současném stavu. Pozornost bude věnována i organizačnímu spolku Viet up a Banán Festu, včetně celé organizaci festivalu. Praktická část zkoumá vliv festivalu na vietnamskou komunitu a jak přispívá k její integraci a posílení kulturní identity. Součást výzkumu jsou individuální rozhovory s organizátory a dotazníkové šetření mezi účastníky festivalu. V závěru jsou zhodnoceny hypotézy spojené s účinností Banán Festu.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses