Jaké argumentační fauly se v debatách o ekonomických tématech vyskytují nejčastěji? : - Gryčová, Zuzana (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá argumentačními fauly v debatách o ekonomických tématech. Cílem práce je na základě výzkumu identifikovat nejčastěji se vyskytující argumentační fauly používané v debatách českých politiků o ekonomických tématech. Provedený výzkum se soustředil na analýzu 14 politických debat, které se konaly v roce 2023 a zaměřovaly se na aktuální témata české ekonomiky. Na základě mého výzkumu bylo zjištěno, že v každé debatě se vyskytuje nejméně jeden druh argumentačního faulu. Nejběžnějšími argumentačními fauly, které politici používali, bylo zesměšňování, útoky na osobu a odvedení pozornosti. Ve výskytu jednotlivých druhů argumentačních faulů je statisticky významný rozdíl. V závěru práce jsou diskutovány výsledky a jsou navrženy další možnosti, jak danou problematiku dále zkoumat. Tato práce přispívá k osvětě o využívání argumentačních faulů v politických debatách a podněcuje kritické myšlení, které povede k lepšímu rozhodování veřejnosti, nejen v oblasti ekonomických témat.