Možnosti obnovy a využití pražských sokoloven na příkladu sokoloven na území MČ Praha 9 - Studená, Markéta; Kouba, Vojtěch, 1983-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato práce na příkladu konkrétních pražských sokoloven popisuje rozdílné osudy těchto staveb, jejich proměny v průběhu historie a diskutuje možnosti optimálního využití sokoloven v budoucnosti. Cílem je identifikovat možné způsoby využití, financování a zajištění udržitelnosti sokolských budov na území Prahy 9. Sokolovny zůstávají klíčové pro kvalitu života obyvatel města. Sokol je stále oblíbený, nikoliv pro svou národoveckou minulost, ale především jako dostupná forma cvičení. Tělocvičny v pražských sokolovnách jsou celoročně využívány pro širokou škálu sportovních aktivit, jejichž nabídka závisí na zájmu a iniciativě jednotlivých sokolských jednot. Některé i dnes ve své lokalitě zastávají kulturní funkci. Rozvoj jednot, a tím i sokoloven, je však omezen kapacitou oddílů, nedostatkem dobrovolníků a závislostí Sokola na dotacích.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses