Role a využití lean managementu při zavádění digitalizace ve výrobním podniku - Kalous, Michal; Martínez, Felipe; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Mnoho společností používá ke zlepšení svých procesů různé filozofie nebo jejich kombinace a s tím, jak se svět mění, se implementace technologických nástrojů stává každodenní záležitostí. V posledních dvou desetiletích došlo k extrémnímu nárůstu využívání nejnovějších technologií ve výrobě. Proto je cílem diplomové práce odpovědět na otázku, zdali štíhlé řízení usnadňuje zavádění digitálních prvků ve výrobě. V teoretické části práce popisuje problematiku štíhlého řízení a digitalizace v dnešní době. Následující kapitola popisuje metody, kterými se autor dostává ke zjištěním, která jsou nadále v práci využívána. Praktická část diplomové práce obsahuje dva cykly DMAIC, které v návaznosti na teoretickou část popisují, měří a analyzují sledovaný proces. V případě obou cyklů dochází k navržení zlepšení, která jsou následně implementována. Pro zajištění správného fungování implementovaných zlepšení je navržen systém kontroly. V závěru práce dochází ke kritické diskusi k problematice vztahu štíhlého řízení a digitalizace. Práce také navrhuje možné digitalizační prvky, pro které je dle dostupných informací výrobní proces připraven.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses