Employer Branding vybranej spoločnosti - Lišková, Martina (2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá Employer Brandingom vo vybranej spoločnosti s cieľom udržať a prilákať najkvalifikovanejšie talenty na trhu práce. Employer Branding sa v posledných rokoch stáva kľúčovou súčasťou tejto spoločnosti, pričom slúži ako nástroj k vytváraniu pozitívneho obrazu zamestnávateľa a jedinečnej identity v externom a internom prostredí. V rámci tejto práce je analyzovaný aktuálny stav Employer Brandingu vo vybranej spoločnosti a jej prístupov k budovaniu silnej zamestnávateľskej značky v očiach zamestnancov s cieľom poskytnúť odporúčania na jej optimalizáciu, prípadné zlepšenie. Na prieskum je využívané dotazníkové šetrenie, ktoré poskytuje dáta o spokojnosti zamestnancov so súčasným Employer Brandingom a jeho procesmi. V práci sú ďalej definované časti procesu Employer Brandingu, využívané spoločnosťou na vytvorenie atraktívneho prostredia pre zamestnancov. Nadväzujúc na to sú v práci definované výzvy a príležitosti, ktorým spoločnosť čelí v súvislosti s aktuálnym stavom Employer Brandingu. Výsledky tejto práce môžu slúžiť ako podklad pre identifikovanie kľúčových krokov k zlepšeniu rozvoja a implementácii efektívnejšieho Employer Brandingu v danej spoločnosti.