Analýza efektivity PR vybraných filmových festivalů - Špundová, Karolína (2024)
Cílem bakalářská práce je analýza efektivity public relations vybraných festivalů. Pro účely této práce byly vybrány čtyři filmové festivaly Festival francouzského filmu, Festival indického filmu, Eiga-sai a Scandi, jejichž PR bylo analyzováno za rok 2021 a 2022. Teoretická část se zabývá definováním základních pojmů vztahujících se k public relations jako jsou např. media relations nebo tiskové zprávy. Práce odkrývá i problematiku faktorů, které ovlivňují podobu a obsah mediálních výstupů. Závěr teorie je věnován výzkumu médií a jeho nejpopulárnějším metodám. Cílem praktické části je výzkum, který byl proveden kvantitativní obsahovou metodou pomocí databáze mediálních výstupů Anopress. Závěr práce je věnován vyhodnocení hypotéz a zodpovězení výzkumných otázek. Následně došlo ke zhodnocení komunikace PR festivalů s médii a finálnímu srovnání mezi festivaly.