Motivácia a bariéry vo vzdelávaní príslušníkov ZVJS na Slovensku - Gajdošová, Romana; Králová, Tereza, 1978-; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Vzdelávanie zamestnancov v súkromnej ale i štátnej sfére je významné pre zvyšovanie ich kvalifikácie a zlepšenie výkonnosti, čo prispieva ku zvyšovaniu konkurencieschopnosti jednotlivcov aj celej organizácie. Vzdelávanie v štátnej sfére, kam patrí i Zbor väzenskej a justičnej stráže na Slovensku, však má svoje špecifiká. Príslušníci ZVJS musia byť pripravení na plnenie komplexných úloh, ktoré vyžadujú porozumenie rôznych aspektov služby občanom. Cieľom tejto práce je preto identifikovať motivátory a bariéry vo vzdelávaní príslušníkov ZVJS na Slovensku. Na jeho splnenie bola využitá metóda dotazníkového šetrenia, na ktoré odpovedalo 363 príslušníkov ZVJS z celého Slovenska. Výsledky výskumu ukazujú, že príslušníci sú motivovaní osobným a profesijným rastom a vnímajú vzdelávanie ako nástroj na sebarozvoj. Hlavnou prekážkou je nedostatok času spôsobený vysokým pracovným vyťažením.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses