Návrh strategie samofinancování pro Winternitzovu vilu - Šťovíčková, Zuzana (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou různých způsobů financování nestátních neziskových organizací v kultuře. Zaměřuje se na konkrétní subjekt, jímž je spolek Winternitzova vila, z. s., provozující prvorepublikovou stavbu architekta Adolfa Loose. Pomocí kvalitativního výzkumu v podobě rozhovoru s vedením rozebírá aktuální stav financování spolku. Na základě výzkumu v závěru navrhuje možné způsoby, kterými by bylo možné podpořit cíle organizace ohledně samofinancování spolku.