Sekundární trh s kartami Magic : The Gathering v České republice - Biskupová, Klára (2024)
Tato diplomová práce se zabývá sekundárním trhem s populární karetní hrou Magic: The Gathering na území České republiky. Práce se konkrétně zaměřuje na fungování jednotlivých obchodů působících na sekundárním trhu a má za cíl zjistit fungování nákupu, prodeje a stanovování cen jednotlivých karet skrze prodejny, které mají autorizaci od vydavatele karetní hry. V teoretické části práce je popsána problematika karetní hry, význam karet pro hru, teoretický způsob naceňování a vývoj cen karet. Dále je také definována metoda výzkumu. V druhé, praktické části práce je zpracován kvalitativní výzkum v podobě rozhovorů, které je provedeny s jednotlivými zástupci prodejen a je popsán jejich postup při naceňování jednotlivých karet, postavení na trhu v rámci konkurence a fungování obchodů a heren, které jsou s prodejnami provázány.