Postaudit investičního projektu - Šubert, Jan; Vrbová, Lucie; Kůsová, Ilona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na provedení postauditu úspěšného investičního projektu: Otevření nové pobočky konzultační softwarové společnosti CGI IT Czech Republic. Výzkum odhalil nejen pozitivní odchylky, jako je vyšší počet zaměstnanců a lepší pracovní efektivita, ale také negativní odchylky, jako jiná poskytovaná práce a odlišné zdroje cíleného recruitmentu. Příležitosti pro zlepšení byly zjištěny primárně ve fázi přípravy projektu, zejména pak v rozhodovacím procesu a analýze rizik. Výzkum rovněž poukázal na optimalizovatelné postupy plánování scénářů, jejichž imperfekce vedly k nepřesným predikcím a dalším nepředvídaným odchylkám. Práce doporučuje kvalitní a důkladnou dokumentaci jednotlivých fází investičních projektů a následnou archivaci. Na celkovém úspěchu auditovaného projektu měla největší podíl jeho celková flexibilita, nasazení projektového týmu a účinnost preventivních opatření. Závěrečným potvrzením teoretických východisek je, že systematický postaudit může firmám skutečně umožnit účinně identifikovat příčiny odchylek, optimalizovat strategie a zvýšit tak úspěšnost budoucích projektů, čímž přispívá k jejich dlouhodobé udržitelnosti.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses