Využití Internet of Things v prostředí štíhlé administrativy - Veselý, František; Martínez, Felipe; Jirků, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Štíhlý management a internet věcí jsou aktuální pojmy v organizacích. Štíhlý management zlepšuje procesy, zatímco internet věcí propojuje naši fyzickou realitu s digitálním světem. Oba pojmy se většinou zaměřují na výrobní procesy, zatímco služby a kancelářské procesy nebyly v rámci tohoto přístupu tolik zkoumány. Cílem této práce proto je zkoumat integraci systému Internetu věcí a Lean Office za účelem nalezení potenciálních zlepšení v rámci kancelářských prostorů a procesů. Praktická část se věnovala problematice spotřeby energie a správě majetku v rámci kanceláře a administrativy. Oba projekty byly podrobeny cyklu zlepšování DMAIC. Fáze zlepšení a kontroly byly provedeny pro Lean Office a Internet věcí zvlášť a následně zkombinované dohromady. Výsledky jednotlivých fází zlepšení byly následně analyzovány z hlediska efektu daného přístupu. Systémy Internetu věcí se v obou projektech projevily účinnější než přístup dle Lean Office. Kombinace obou přístupů sleduje pozitivní efekt, kde obě kombinace přinesly vyšší úroveň zlepšení než samotné dílčí přístupy.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses